Beeld, Willem Noordhoek (fotografie)

Woning vrij in Hilversum

Uiterlijk per 17 februari 2022 maar mogelijk eerder (als procedure is doorlopen) komt er een appartement beschikbaar op onze locatie aan de Vondellaan in Hilversum.

Ligging van het appartementencomplex

Rustige ligging in de groene wijk Boomberg nabij het centrum en NS-station op 10 minuten loopafstand. In het pand aan de Vondellaan woon je samen met 16 andere bewoners.

Appartement C (eerste verdieping)

Het beschikbare appartement van ca. 49 m² is op de eerste verdieping. De woonkamer is 26 m² en heeft een open keuken (6,8 m²) met inductiekookplaat en afzuigkap; een slaapkamer (13,4 m²) met inpandige kledingkast; doucheruimte (3,1 m²) met toilet (en wasmachineaansluiting); hal met ruime bergkast (2,8 m²). Het appartement heeft een aparte cv-kast in de centrale hal en een fietsenberging (2 m²) buiten het gebouw. Tevens is er een glasvezelaansluiting voor internet beschikbaar, waarvoor je zelf een abonnement kunt afsluiten.

Grasboom Vondelleaan hoekwoning C 1e verdieping
Grasboom Vondellaan appartement C 1e verdieping

Algemene ruimtes en voorzieningen

Op de begane grond is een wasruimte ter beschikking gesteld voor bewoners. Tevens is daar de gemeenschappelijke ruimte met ruime keuken, zithoek met Tv en terras. Op de eerste verdieping is een bescheiden administratieve ruimte voor het begeleidingsteam.

De huur

De maandelijkse huur van dit appartement bedraagt (indicatief) ca. € 582,- inclusief € 35,- servicekosten. (voor de huur kan huurtoeslag aangevraagd worden). Per woning kan de huurprijs verschillen.

Formaliteiten

Je sluit een individueel huurcontract af (met koppelbeding voor zorgafname van Stewovon) met de verhuurder Habion. Voor de zorg die je wenst af te nemen sluit je een zorgovereenkomst af (met koppelbeding voor wonen) met Stewovon.
De begeleidingskosten worden betaald aan Stewovon vanuit een Pgb met een beschikking Beschermd Wonen (Wmo) die je van de gemeente Hilversum hebt ontvangen. Het is ook mogelijk met een Pgb vanuit de Wlz de zorg in te kopen. In dat geval heb je van het zorgkantoor een beschikking GGZ-Wonen met wooninitiatieventoeslag nodig.

Ouderparticipatie

Een belangrijke voorwaarde om te kunnen wonen in een ouderinitiatief van De Grasboom, is actieve deelname van je ouders en/of naast betrokkenen. Bij de woningtoewijzing wordt dit vastgelegd in een participatieverklaring.

Heb je belangstelling of heb je vragen?

Stuur voor 12 december 2021 een bericht naar wlcinfo@grasboomvondellaan.nl met vermelding van je naam en inschrijfnummer bij De Grasboom.
De contactpersoon van dit project zal dan contact met je opnemen

Kijk op de website Grasboom Hilversum Vondellaan voor meer informatie over dit ouderinitiatief.

Sta je nog niet op de wachtlijst?

Stel jezelf dan eerst de volgende vragen;

  • voldoe ik aan het bewonersprofiel. zie bewonersprofiel Grasboom Hilversum
  • heb ik voldoende inkomen om de huur te betalen (huurtoeslag mogelijk)
  • ben ik in het bezit van een Wmo beschikking Beschermd Wonen of een Wlz beschikking Ggz-wonen met toereikend Pgb of verwacht ik deze binnenkort te kunnen verkrijgen (i.v.m. de zorg die je bij de Grasboom wilt inkopen)
  • zijn mijn ouders of een naast familielid bereid actief te participeren in de organisatie van de Grasboom.

Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton op de website. Na acceptatie op de wachtlijst kun je reageren op deze woning. Je ontvangt dan ook regelmatig nieuws over nieuwe vrij komende woningen bij De Grasboom.

Aanmelden